Terug

Zonnebloem 'Claret'

Eenjarig. Ideale zonnebloem voor in de vaas omdat er meerdere zonnebloemen aan een steel groeien en deze een opmerkelijke satijnen donkerrode kleur hebben. Diameter van de bloemen ca. 15-20 cm. Op grond van haar hoogte van ca. 130 cm is ze ook uitstekend geschikt als plant achter in uw bloemperk.

Verzorging

2-3 korrels 2-3 cm diep (donkerkiemer) in potten uitzaaien en op een warme plek (broeikas, vensterbank) laten opgroeien. Vanaf half mei (vorstvrij) kunt u de planten in de volle grond planten, vooraf aan de buitentemperatuur laten wennen (afharden). Vanaf half mei kan direct in de volle grond worden uitgezaaid, direct op de gewenste plaats. Let er op dat de temperatuur en de vochtigheid constant blijven. Zaaigrond gebruiken! Plantafstand 50 x 50 cm.

Gebruik

Zeer geschikt voor in de vaas, maar ook als beplanting voor schuttingen en bloemperken.

Tip

Een voedselrijke, doorlaatbare bodem alsook voldoende vochtigheid begunstigen een goede ontwikkeling. Bemesten is aan te bevelen. U kunt de houdbaarheid van de zonnebloemen vergroten als u de stelen ca. één minuut lang in kokende water plaatst. Daarna direct in de vaas zetten.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee