Terug

Bloemenweide Bijen- en hommelmagneet

Nectar en pollen zijn de belangrijkste voedselbronnen voor bijen. Deze eenjarige bloemenmix werd zo samengesteld, dat vooral de bijen en hommels hiervan profiteren.
Sommige bijensoorten overwinteren in holle plantenstengels. Dus is het belangrijk de uitgebloeide planten te laten staan. U kunt de insecten helpen en met natuurlijke tuinen kleine levensruimtes creëren. In ruil daarvoor bestuiven ze onvermoeibaar en dragen zo bij in de biodiversiteit in de plantenwereld. Wij adviseren dus de bloemen niet af te knippen in het voordeel van de bijen en hommels! Groeihoogte 40 - 80 cm.
 

Uitzaaiing

Vanaf april tot eind juni op een zonnige standplaats. Zaai de zaden 0,5 - 1 cm vlak resp. breed verdeeld of alternatief in rijen met een afstand van ca. 30 cm uit. De kieming vindt plaats bij bodemtemperaturen van 12-18°C binnen 10-14 dagen.
 

Zaaihoeveelheid

ca. 1,0 g / m². Het zaaibed moet diep, goed doorlaatbaar en vrij van onkruid zijn. Het is verder belangrijk het zaaibed voor de uitzaaiing glad te hakken, zodat een fijnkruimelige structuur ontstaat. De zaden na de uitzaaiing licht in de grond legen, dan de bodem aanduwen en voorzichtig aangieten. De grond zou minstens 1-2 cm diep doornat zijn.
Zaaihulp: U kunt de zaden met zand, houtsnippers of iets dergelijks vermengen – dit maakt de uitzaaiing makkelijker, omdat de zaden niet zo dicht bij elkaar vallen en daardoor voldoende grote zaaiafstanden gegarandeerd zijn. Verder is het zand ook na de uitzaaiing nog lang zichtbaar, wat de verzorging van het perk vergemakkelijkt.
 

Bloei

De zaadmix “Bloemenweide Bijen- en hommelmagneet” bloeit ca. vanaf eind juni tot oktober.
 

Verzorging

De meeste tuinbodems zijn rijk aan voedingsstoffen, een bemesting wordt niet aanbevolen.
 

Inhoud

100 g / voldoende voor ca. 100 m² (op het moment van het verpakken)
 

Zaden zijn bedoeld voor het gebruik in hobbytuinen!

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee