Terug

Afrikaantje ‘Pots of Gold’

Een designermix van rijkbloeiende, hoge, ongevulde afrikaantjes in de kleuren rood, oranje en geel met bronskleurige stelen. Een eenvoudig te kweken zomerbloem die de hele zomer door hoogte en interesse in uw bloemperk brengt. (Tagetes)

Uitzaaiing

februari tot april

Bloei

juni tot september

Hoogte

60-65 cm

Standplaats

zonnig

voedselrijke bodem

ideaal voor het bloemenbed

 

Tips voor de uitzaaiing

De zaden op de bovenkant van een goed doorlaatbare bodem uitzaaien. Licht met aarde bedekken, aanduwen en vochtig houden. De bak in een kamerbroeikas of een plastic zak op een temperatuur van 20-30°C bewaren totdat deze na 10-15 dagen gaan kiemen. Licht begunstigt dit proces.

Verzorging

Wanneer de zaailingen groot genoeg zijn, deze in 8cm potten of schalen verspenen. Zachtjes aan de buitentemperatuur laten wennen en nadat er geen vorstgevaar meer bestaat kunnen de plantjes in de volle grond worden geplant op een afstand van 22-30 cm.

Tips voor eetbare bloemen

Geeft broodjes of salades een citroensmaak. Contacteer ons als u een gratis brochure over eetbare bloemen wenst te ontvangen.

Trekt nuttige dieren aan

Deze plant wordt in de tuin van bestuiverinsecten geliefd. Vlinders, hommels, bijen alsook vele ander insecten zoeken planten, om zich aan de nectar en het stuifmeel te laven. 

Afrikaantjes in grote hoeveelheden verteerd  kunnen nadelig werken. Slechts af en toe en met mate verteren.

 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee