Terug

Geurlavendel ‘Mini Blue’

Deze laagblijvende, goed vertakte, bossige plant is erg geschikt om in een pot te planten, maar natuurlijk ook in het bloemperk. Als de lavendel vroeg wordt gezaaid, bloeit deze reeds in het eerste standjaar en vormt snel vele, heerlijke, zoet geurende, korte, krachtige, blauwe bloemen.

(meerjarig)

 

uitzaaiing

februari tot augustus

 

bloei

juni tot augustus

 

hoogte

25-30 cm

 

Standplaats

zonnig

 

doorlaatbare, humeuze bodem

 

voor bloemperken en potten

 

Tips voor de uitzaaiing

Uitzaaiing op een vochtige, goed doorlaatbare zaaigrond. De zaden licht met aarde bedekken. De bak in een kamerbroeikas of een plastic zak tot na de kieming afsluiten. De kieming volgt normaal gesproken na 14-21 dagen. Bij een temperatuur van 21-25°C laten opgroeien. Een lichte standplaats begunstigt de kieming.

 

Verzorging

Wanneer de zaailingen groot genoeg zijn, deze in 8 cm potten verspenen. Nadat er geen vorstgevaar meer bestaat, kunnen de planten in de volle grond worden geplant op een afstand van 23 cm. Latere zomeruitzaaiingen voor het overwinteren in een koude broeikas laten opgroeien en in het volgende voorjaar in de volle grond planten.

 

Trekt nuttige dieren aan

Deze plant wordt in de tuin van bestuiverinsecten geliefd. Vlinders, hommels, bijen alsook vele ander insecten zoeken planten, om zich aan hun nectar en stuifmeel te laven. Hierbij verspreiden de insecten de pollen en bevorderen zo de zaad- en vruchtvorming. 

 

Lavendelolie, die van planten afstamt, kan giftig zijn en zou dus niet verteerd mogen worden!

 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee