Terug

Zinnia Elegans 'Flamenco'

‘Flamenco’ bloeit met gevulde en halfgevulde bloemen, die een diameter hebben van ca. 8 cm. De glanzend rode bloemblaadjes met de witte toppen doen denken aan de vliegende rokken van flamencodanseressen. De planten vertakken zich heel goed en ontwikkelen vele bloemen.

Standplaats

Zinnia’s houden van een luchtige, zonnige standplaats en een doorlaatbare, voedselrijke, zanderig-humeuze bodem.

Tips

Uitzaaiing in bakken of potten, ca. 0,25 cm met aarde bedekken, aanduwen en gelijkmatig vochtig houden. Een afdekking met plasticfolie tot de kieming vermijdt het uitdrogen. Ca. 2 weken na het uitkomen kunt u deze in 8 cm potten pikeren en dan licht en luchtig bij 14-18°C verder opkweken. Na de laatste vorst uitplanten.

Bij een directe zaai in de volle grond tegen vorst beschermen. Vanaf de uitzaaiing tot de bloei duurt het ca. 12 weken. Zinnia’s zijn geweldige snijbloemen. Als ze worden afgesneden, wanneer hun bloemen zich zojuist openen, blijven ze heel lang fris in de vaas.

Het snoeien en reinigen van uitgebloeide bloemen bevordert de vertakking en de ontwikkeling van nieuwe knoppen. Zinnia’s worden heel vaak bezocht door vlinders, hommels en andere insecten.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee