Terug

Slakken-resistente bloemensymfonie

Het bestrijden van (naakt)slakken is een vervelende en vaak zinloze taak. Het probleem lost zich echter vanzelf op als u de vraatzuchtige kruipers gewoon te slim af bent. Met de zachte remedies van de natuur is dit kinderspel en u krijgt ook nog eens een weelderige bloemenzee waar u maandenlang elke dag van kunt genieten. Deze snelle en goed groeiende zadenmix bevat makkelijk te kweken zomerbloemen waar de slakken niet van houden en daarom grotendeels mijden. Bijvoorbeeld balsemien, zoet geurende zilverschildzaad, goudpapaver, juffertje-in-het-groen, Oost-Indische kers, papierbloem of cosmea. Elke dag van juni tot oktober openen er nieuwe bloemen op een zonnige plek en zorgen ze voor heerlijke verrassingen. De planten, die tot 60 cm hoog kunnen worden, hebben nauwelijks verzorging nodig. Als aangenaam geurend mengsel zijn ze een lust voor het oog in borders, cottagetuinen, voortuinen en natuurtuinen en kunnen ze ook worden afgeknipt voor de vaas. Hun stuifmeel en nectar trekken veel vlinders, bijen, hommels en nuttige zweefvliegen aan. In natuurlijke tuinen dragen ze ook bij aan de bescherming van ons milieu.

 

Standplaats

Geef deze prachtige zomerbloemen een voedselrijke, humusrijke en losse grond en een onkruidvrije, zonnige plek in de volle grond.

 

Tips

De gemakkelijk te onderhouden vaste planten zijn ook bijzonder aantrekkelijk in grotere bakken op balkons en terrassen. Omdat het gemakkelijk te kweken is, is dit kleurrijke mengsel ook geschikt voor minder ervaren kwekers. Het voorkweken in potten geeft de planten een voorsprong. Voordat u ze uitplant, moet u ze op een beschutte plek laten afharden, zodat de tere plantjes veilig kunnen groeien.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee