Terug

Edel-Gartennelke 'Ikat'

Tuinanjers met grote dicht gevulde bloemen zijn weer zeer geliefd, onder andere op grond van hun nostalgische imago. ‘Ikat’ behaagt door de opmerkelijk gespikkelde roze bloemen, die haar iets exclusiefs geven. De nieuwe kweek van het type van de geliefde Franse Chabaud-anjers (waaruit zich de edele broeikasanjers ontwikkelen) kenmerkt zich door een robuuste groei, weerstandsvermogen tegen regen en weelderige bloei. Haar geur is krachtig, zeer aangenaam, ruimtevullend maar toch niet opdringerig. Tuinanjers horen bij de leukste bloeiers in de nazomer en de herfst. In bloemperken met vaste planten zijn ze welkom gatenvuller en komen op perken voor muren en wegranden en in de voortuin heel goed uit de verf. Ze bloeien het mooist in het eerste jaar maar kunnen met iets winterbescherming door rijshout als vaste planten doorstaan.

 

Standplaats

Tuinanjers groeien op een standplaats in de volle zon, maar ook in de halfschaduw, in elke humeuze, voedselrijke bodem. Ze kunnen echter geen stuwvocht verdragen.

 

Tips

Een kopbemesting in de vroege zomer begunstigt een krachtige plantenontwikkeling en een rijke bloei. Als u grootbloemige edelanjers wilt opkweken, is het raadzaam de scheuten aan staven of in netten aan te binden. Als u alle knoppen laat hangen, ontwikkelen zich bossen met vele, maar kleinere bloemen (zgn. spray). Als u de meeste bijkomstige knoppen verwijdert, worden de enkelbloemen groter en edeler gevormd uitvallen.

Trusted Shops Guarantee