Terug

Papageienkraut Illumination

Eenjarig. ‚Illumination‘ is een bijzonder kleurrijke bladertooiplant, die in iedere bloemperk of in grote potten een veel beschouwde aantrekkingspunt wordt. De bladeren zijn opvallend groen, rood en geel gestreept, wat de planten een exotisch-vrolijke flair geeft. Het sieraad van de planten houdt zonder bloeistop tot aan de vorst aan. Groeihoogte ca. 60 cm.

 

Verzorging

Het voorgroeien gebeurt in een warme broeikas of op de vensterbank. De zaden vlak ( licht aanduwen) in schelpen uitzaaien. Vanaf half mei (vorstvrij) direct in de volle grond in potten uitzaaien resp. de jonge voorgegroeide planten in de volle grond planten. Ervoor zachtjes aan de buitentemperaturen laten wennen (afharden). Zaaigrond gebruiken! Temperatuur en vochtigheid constant houden. Plantafstand 30-40 cm.

 

Gebruik

De soort ‘Illumination’ is uitstekend geschikt voor de beplanting in bloemperken of in potten, maar ook als snij- of droogbloem. Als snijbloem zeer lang houdbaar.

 

Tip

De mooie rood-gele schijnbloemen kunnen, als deze worden zorgvuldig gedroogd, heel lang de kleur houden. Jonge planten kunnen voor een ruige groei worden teruggesnoeid.

omhoog
Trusted Shops Guarantee