Terug

Bloementapijt

Heeft u nog een zonnige plekje vrij?

Slechts enkele weken na de uitzaaiing begint deze laag blijvende bloemenmix in een bont kleurenspel te bloeien. De bloementapijt mix is samengesteld uit een speciale selectie van laag bloeiende zomerbloemen, die bijzonder stabiel zijn en ook na een licht zomeronweer niet omvallen. De daarin aanwezige bodembedekkers bedekken binnen korte tijd de perken en ontwikkelen een dicht bloementapijt, dat gemakkelijk te onderhouden is.

Stap-voor-stap-handleiding

uitzaaiing: april tot juni

Het pak bevat 40g zaad en 120g vermiculiet als zaaihulp, wat een gelijkmatige uitzaaiing eenvoudiger maakt. Mix voor de uitzaaiing het zaadgoed met de vermiculiet. Hiervoor kunt u de  verpakking krachtig schudden. De bodem goed voorbereiden (1) en de mix gelijkmatig verdelen (2). Daarna de mix goed aanharken (3), aanduwen en het vlak vochtig houden (4). De zaden ontkiemen op verschillende tijdstippen als gevolg van de diversiteit van de soorten.

Verzorging

Verwijder in het voorjaar te dicht bij elkaar staande planten en ongewenste begroeiing, zodat de enkele planten zich beter kunnen ontwikkelen.

Zaaihulp

Met de zaaihulp van vermiculiet wordt de uitzaaiing vereenvoudigd: Deze maakt een gelijkmatige uitzaaiing van de fijne kruiden- en tuinbloemenzaden mogelijk en is voor nuttige dieren onschadelijk. Vermiculiet is een natuurlijk voorkomend kleimateriaal, dat door hitte zijn volume verviervoudigd alsook bacterie- en kiemvrij wordt. Bovendien heeft vermiculiet het voordeel dat het een veelvoud van zijn eigen gewicht aan water kan opslaan.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee