Terug

Bloembakken bloemenmix 'Eenvoudig te verzorgen zonnekinderen'

Uitzaaiing

bloembak/volle grond april tot mei

Kieming

10-14 dagen bij 15-25°C

Teelt

verspenen bij te dichte uitzaaiing

Afstand

15x20 cm

Bloei

juli tot oktober

Van deze heerlijke bonte mix kunt u in de zomermaanden rijkelijk bloemen in vriendelijke kleurschakeringen verwachten. Van juni tot aan de vorst ontstaan steeds opnieuw knoppen. De mix is geschikt voor een zonnig balkon of voor in een kuip op het terras, maar is ook mooi in borders, de voor- of rotstuin. Afrikaantjes, zilverschildzaad, scheefbloemen, vlasbekje, dwergzinnia’s en bruidssluier – deze en andere slechts ca. 30 cm lage zonnekinderen stellen weinig eisen en verdragen ook een korte droogteperiode. Daarom is deze mix zeer gemakkelijk te verzorgen.

Standplaats

Deze zomerbloemen gedijen op elke humeuze bodem in de volle zon of in de halfschaduw. De zaden worden dun verdeeld uitgestrooid, licht met aarde afgedekt en na de kieming eventueel uitgedund. Alternatief kunt u de jonge planten in bloembakken en potten vroegtijdig opkweken en deze dan vanaf mei in de volle grond planten.

Tips

Als u enkele voorgezaaide potten van deze mix tussen de traditioneel beplante bloembakken plaatst, verrijken deze zomerbloemen met een rijke verscheidenheid aan bonte bloemen. De meeste van deze kleurrijke bloemen trekken met veel nectar en stuifmeel attractieve vlinders, bijen, hommels en nuttige zweefvliegen aan.

Trusted Shops Guarantee