Terug

Kogelbloem / Cephalanthus correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de kogelbloem / Cephalanthus correct geplant?

Containerplanten kunnen het hele jaar door worden geplant, behalve tijdens hoge zomerhitte of bevroren grond. Haal de planten uit de transportverpakking en geef de planten voldoende water. Indien nodig kunt u de plantbol vlak voor het planten in een emmer water dompelen, dan neemt de bol goed water op. Verwijder voor het planten de zwarte plastic pot, plaats de plant in het voorbereide plantgat, dat twee keer zo groot moet zijn als de kluit, en druk de grond aan. Belangrijk: Vul het plantgat met verse, losse, goede potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, moet u ook de bodem van het plantgat losmaken en wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het plantgedeelte beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). De kogelbloem houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met losse, humusrijke, vochtige grond die nooit mag uitdrogen. Na het planten grondig water geven.

 

Hoe wordt de kogelbloem / Cephalanthus correct verzorgd?

Pas het watergeven aan de groei en het weer aan. Zorg er in droge zomers en vooral bij planten in potten of bakken voor dat de kogelbloem (Cephalanthus) altijd voldoende water ter beschikking heeft. Bemesten met een organische complete meststof. Snoeien is eigenlijk niet nodig, maar de sierheester kan in het vroege voorjaar wel in vorm worden gesnoeid.

In de tuin geplant, is de kogelbloem goed winterhard en heeft geen winterbescherming nodig. Bij potplanten dient u de pot in te wikkelen met vliesdoek, stromatten of noppenfolie om te voorkomen dat de kluit bevriest.

Hoe wordt de kogelbloem / Cephalanthus gebruikt?

De kogelbloem, ook wel Cephalanthus genoemd, is een opvallende bloeiende struik die met zijn spoetnik-achtige bloemen gegarandeerd de aandacht trekt. In de zomer verschijnen er talrijke bloemhoofdjes met een zoete honinggeur. De met nectar gevulde, crème witte bloemen zijn een echte magneet voor bijen, hommels en vlinders. Na de bloei ontwikkelt de plant decoratieve, rode bessen die vaak door vogels worden gegeten.

De winterharde sierheester is ideaal voor kleine tuinen, maar ook voor potten op balkons en terrassen. Het glanzende, rijkgroene blad ziet er zeer elegant uit en kleurt helder geeloranje in de herfst. In de tuin staat hij zeer decoratief solitair geplant of in combinatie met vaste planten. Aan de rand van de vijver of langs beekjes zorgen de mooie bloeiende struiken voor schilderachtige accenten, omdat ze vooral van de vochtige grond houden.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee