Terug

Vuurdoorn (Pyracantha)

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de klimmende winde/Duitse pijp correct geplant?

Containerplanten kunnen het hele jaar door geplant worden, behalve bij zomerse hitte of als de grond bevroren is. De beste tijd om te planten is in het voorjaar, dan zal de klimmende winde goed wortelen tot de winter. Haal de planten uit de transportverpakking en geef ze voldoende water. Indien nodig kunt u de kluit direct voor het planten onderdompelen in een emmer water, zodat de kluit goed verzadigd is met water. Verwijder voor het planten de zwarte plastic pot en plaats de klimplant in het voorbereide plantgat in de tuin, dat twee keer zo groot moet zijn als de kluit. Belangrijk: Vul het plantgat met verse, losse potgrond van goede kwaliteit. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen om de grond in het plantgebied doorlatender te maken. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien en wordt ook wateroverlast voorkomen. De klimmende winde gedijt het beste op een halfschaduwrijke tot schaduwrijke plek, maar kan ook zonlicht verdragen als de grond voldoende vochtig is. Geef de klimplant een stabiele klimhulp en plan er voldoende ruimte voor in, want hij groeit erg krachtig en woekerend.

Geef goed water na het planten.

 

Hoe wordt de klimmende winde/Duitse pijp verzorgd?

De grond moet altijd licht vochtig zijn. Bij warm en droog weer moet u de plant regelmatig water geven. De klimmende winde heeft voedingsstoffen nodig om krachtig te groeien, dus is het verstandig om de grond één keer per jaar met compost aan te vullen.

De planten kunnen op elk moment gesnoeid worden. Zo kunt u de groei tot 2 meter per jaar afremmen en de groei in de gewenste vorm brengen.

 

Hoe wordt de klimmende winde/Duitse pijp gebruikt?

De meerjarige en goed winterharde klimmende winde is een indrukwekkende klimplant met grote, hartvormige bladeren en opvallende, trompetvormige bloemen, waardoor het een blikvanger is in elke tuin. Met zijn sterke groei en dichte gebladerte is hij ideaal voor het begroenen van huismuren, latwerk, schuttingen en pergola's. Het dichte gebladerte biedt bovendien schaduw en dient als zichtbescherming. De bijzondere bloemen trekken veel bestuivende insecten aan, zoals vlinders en bijen.

Trusted Shops Guarantee