Terug

Klimbes - Akebia quinata

De klimbes of ook wel schijnaugurk genoemde plant is een vroegbloeiende halfwintergroene klimplant met een heerlijk ietwat zoetig geurende bloem

Standplaats:

de klimbes houdt van een zonnige en warme standplaats. Het is een tropische plant die goed aan een rankhulp bij een muur op het zuiden gedijt. De klimplant wordt tot wel 6 meter hoog.

Planten en verzorging:

Als plantsubstraat is een lemige tot zandige of ook humeuze bodem geschikt, die zeer doorlatend moet zijn. De klimbes houdt niet van stuwvocht. In de winter moet de plant bij temperaturen lager dan -10° C worden beschermd door middel van droge bladeren of door aarde op te hopen bij de wortels van de plant. In de herfst na de oogst of in het vroege voorjaar kunnen de planten worden gesnoeid.

Oogst:

de spektakulaire vruchten zijn rijp als ze beginnen open te springen. Een aziatische delicatesse. Vruchten met een licht paarse en lichtgroene schil – 5-10 cm lang en 5-6 cm dik. Het geleiachtige vruchtvlees smaakt zoet en kan zo worden gegeten en ook tot heerlijke desserts worden verwerkt.

Trusted Shops Guarantee