Terug

Kamperfoelie / Lonicera correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de kamperfoelie / Lonicera correct geplant?

Containerplanten kunnen het hele jaar door geplant worden, behalve bij zomerse hitte of als de grond bevroren is. Haal de planten uit de transportverpakking en geef ze voldoende water. Indien nodig kunt u de kluit direct voor het planten in een emmer water dompelen zodat de kluit goed verzadigd is met water. Verwijder voor het planten de zwarte plastic pot en plaats de klimplant in het voorbereide plantgat in de tuin, dat twee keer zo groot en diep moet zijn als de kluit. Belangrijk: Vul het plantgat met verse, losse potgrond van goede kwaliteit. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen om de grond in het gedeelte waar geplant wordt beter doorlaatbaar te maken. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien en wordt wateroverlast voorkomen. Kamperfoelie gedijt het best op een halfschaduwrijke tot schaduwrijke plek, maar kan ook de zon verdragen als de wortels in de schaduw staan. U kunt dit bereiken door de basis van de plant in de schaduw te zetten met mulch of door een bodembedekker te planten. Voorzie de klimplant van een klimsteun en bind de hoofdscheuten eraan vast.

Direct na het planten goed water geven.

 

Hoe wordt de kamperfoelie / Lonicera verzorgd?

De Lonicera is heel gemakkelijk te verzorgen. Pas de hoeveelheid water aan de groei en weersomstandigheden aan. De plant heeft meestal weinig water nodig in maart/april en meer vanaf mei als het warm wordt. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt en dat er geen wateroverlast is.

Deze aantrekkelijke klimplant ziet er het hele jaar door goed uit en verliest zelfs in de winter zijn bladeren niet. Gebruik een langwerkende meststof om in het voorjaar te bemesten. Deze geeft de voedingsstoffen langzaam en continu af, zodat de plant over een langere periode gelijkmatig wordt gevoed.

In het voorjaar moet u de kamperfoelie uitdunnen door hem te snoeien. Verwijder dode scheuten en hinderlijke nieuwe scheuten om de gezondheid van de plant en een dichte vertakking van nieuwe scheuten te bevorderen.

 

Hoe wordt de kamperfoelie / Lonicera gebruikt?

Lonicera wordt tot 8 meter hoog en is daarom perfect als natuurlijke en aantrekkelijke gevelbegroening. Hiervoor heeft de plant een klimhulp nodig in de vorm van een hekwerk of een net dat aan de huismuur wordt bevestigd. De kamperfoelie klimt ook decoratief op een pergola, rozenboog, latwerk of obelisk. Kamperfoelie is ook populair als groenblijvende zichtbescherming langs een schutting, als bijenweide en als vogelbeschermings- en voederplant.

Trusted Shops Guarantee