Terug

Hemelse bamboe (Nandina)

De hemelse bamboe, is afkomstig uit Indië, China en Japan. Hij wordt vaak in aziatische tempeltuinen geplant, vandaar zijn naam. Het is een groenblijvende sierstruik. De stralende rode uitlopers in de lente veranderen naar een prachtig geel, dat in de zomer wisselt naar een donkergroen en in de herfst straalt het blad dan weer met wonderbaarlijke rode tinten. Van juni tot augustus tronen witte bloeiende trossen boven de struik. Op een halfschaduwrijke tot licht zonnige windbeschutte standplaats sieren deze meerjarige winterharde struiken uw tuinperk, maar ook in een kuip op het balkon en terras. ​

 

Verzorging

Hij heeft een humeuze, doorlatende, kalkarme bodem nodig. Hij kan altijd vochtig staan, maar verdraagt geen stuwvocht. Omdat de plant groenblijvend is moet deze ook op vorstvrije dagen worden gegoten. Bemesten met een vloeibare meststof kan vanaf mei tot september worden gedaan. Ook is het mogelijk 1x in de lente te bemesten met een langdurige meststof. Snoeien is bij de hemelse bamboe niet noodzakelijk.  

 

Overwinteren

In de late herfst is het raadzaam de wortels met dennentakken te bedekken. Als de hemelse bamboe in een pot staat moet de plant op een beschutte plaats worden gezet, bv. in het trappenhuis of in een niet verwarmde serre. Als de plant buiten bijft moet de pot en de plant met een vlies tegen de vorst worden beschut. Belangrijk: blijven gieten.  

omhoog
Trusted Shops Guarantee