Terug

Groenblijvende Sneeuwbal

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de groenblijvende sneeuwbal correct geplant?

Haal de plant uit de transportverpakking en dompel de plant indien nodig (als de grond droog lijkt). Voor het planten moet de zwarte kunststofpot om de plant worden verwijderd.

Plant de groenblijvende sneeuwbal (Viburnum) in het voorbereide plantgat, dat ongeveer twee keer zo groot moet zijn als de kluit. Het is ook mogelijk om de plant in een voldoende grote kuip te planten. In dat geval kunt u ook uw balkon of terras verfraaien met deze decoratieve plant. Als u de plant in een pot plant, moet u een drainagelaag aanbrengen op de bodem van de pot in de vorm van grind of kleikorrels om wateroverlast te voorkomen. Plaats de plant net zo diep in het plantgat of de bak als hij eerder in de kweekpot stond. Vul vervolgens het plantgat met de uitgegraven grond of potgrond en druk het substraat lichtjes aan. Een sneeuwbal gedijt in elke goede tuingrond die voedselrijk, humusrijk, vochtig en goed doorlatend is. Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand aan de uitgegraven grond toevoegen om de grond in het plantgebied beter doorlaatbaar te maken. Hierdoor kan de plant snel wortels vormen en aangroeien en wordt ook wateroverlast voorkomen. Geef goed water na het planten.

De sierheester gedijt goed op een beschutte plek in de zon of halfschaduw. De plantafstand tot andere planten moet ongeveer één meter zijn.

Pas de hoeveelheid water aan de groei en weersomstandigheden aan. De plant heeft meestal weinig water nodig in maart/april en meer vanaf mei als het warm wordt.

 

Hoe wordt de groenblijvende sneeuwbal correct verzorgd?

De groenblijvende sneeuwbal is over het algemeen heel gemakkelijk te verzorgen. Geef minder vaak, maar grondig en doordringend water. Dit stimuleert de wortels om in diepere grondlagen door te dringen en daardoor droge periodes beter te overleven. Idealiter is de grond altijd licht vochtig. Geef de planten pas water als de bovenste grondlaag is uitgedroogd. Om de bloei te bevorderen, moet u in het voorjaar bemesten met een langwerkende meststof of tijdens de groei- en bloeiperiode om de 2-3 weken met een vloeibare meststof.

Snoeien is niet nodig en bovendien moet u de verlepte bloemen laten staan als u wilt genieten van de decoratieve bessen. De vogels zullen u dankbaar zijn. Als u de sneeuwbalstruik wilt uitdunnen en verjongen, kunt u oude, dode en kruisende scheuten na de bloei volledig afknippen.

De sneeuwbal heeft geen winterbescherming nodig, alleen als u hem in een pot heeft staan, moet u de pot in noppenfolie of jute wikkelen.

 

Hoe wordt de groenblijvende sneeuwbal gebruikt?

Met zijn compacte, bossige groei, geurende bloemtrossen en aantrekkelijk, groenblijvend blad is deze sierheester veelzijdig in de tuin en voortuin. Hij is geschikt voor lage hagen, als solitairplant, voor groepsbeplanting en als kuipplant zorgt hij voor opvallende accenten op het balkon en terras. De groenblijvende sneeuwbal is een gewaardeerde plant voor vogels, want de bessen dienen als voedselbron. De sierheester past ook uitstekend in een bijvriendelijke tuin: bijen, vlinders, hommels en zweefvliegen worden aangetrokken door de fijne geur van de bloemen en vinden hier een waardevolle voedselbron.

omhoog
Trusted Shops Guarantee