Terug

Geurende Gardenia "Crown Jewel"

Komt uit Zuid-Carolina en heeft de voordelen van beide ouders: dubbel gevulde bloemen en de winterhardheid van „Chuck Hayes“ en massa´s van geurende bloemen van „Kleim´s Hardy“.

De dubbel gevulde bloemen hebben een sterke geur en in het bijzonder in juni en juli zijn ze erg mooi. Zelfs aan het eind van de zomer kunnen er nog bloemen ontstaan. De witte middelgrote bloemen hebben een doorsnee van 6-7 cm. In constrast met de donkergroene glanzende bladeren is het een fraai plaatje. „Crown Jewel“ bloeit aan jonge en oude scheuten. Snoeien is niet noodzakelijk.

De groei van de plant is vrij ongebruikelijk: breed, laag en compact met mooie vertakkingen. De groei is traag. Hoogte: 0,60 – 1,00 m. Breedte: 0,60 – 1,00 m.

„Crown Jewel“ kan worden geplant in de tuin of in een pot voor op het terras of balkon. De kaapse Jasmijn houdt van een kalkarme, goed doorlaatbare en vruchtbare bodem. De aarde vochtig houden, geen stuwvocht. Het beste is een zonnige standplaats, maar halfschaduw is ook mogelijk. De kaapse Jasmijn is gevoelig voor tocht.

Trusted Shops Guarantee