Terug

Geur-Vlinderstruik (Syringa vulgaris Hybriden)

De bladverliezende, rechtopstaande struiken bereiken hoogtes van ongeveer 4-6 meter. De grote, rechtopstaande bloemaren verschijnen eind mei-begin juni en stralen de typische seringengeur uit.

Ze zijn allemaal gebaseerd op het veredelen met Syringa vulgaris, de nobele sering, die oorspronkelijk uit Zuidoost-Europa komt.

 

Geur-nobele seringen locatie

Geur seringen geven de voorkeur aan een zonnige locatie om hun volle pracht te ontvouwen. Bovendien biedt het bescherming tegen de wind.

Ze houden van matige droge tot verse grond en verdragen zelfs incidentele droogte in het voorjaar, maar geen ondoorlaatbare en hardnekkige grond

In het algemeen is de sering een niet veeleisende plant met een grote vorst hardheid.

 

Planten:

Container om de planten verwijderen en de wortelbal in de voorgegraven plantgaten ingraven. Daarbij de wortelbal zo diep planten dat deze geheel in het plantgat staat. Daarna het plantgat met aarde opvullen en licht aanduwen

 

Geur-nobele seringen knippen:

 

Het is niet nodig om jaarlijks de sering te knippen, alleen de verwelkte pluimen moeten ongeveer een week na de bloei worden verwijderd. Dit is belangrijk voor de sering om zich "te concentreren op" op het produceren van nieuwe bloemknoppen in plaats van zaden.

Wilt u de sering verjongen zodat u dichter bij de bloemen kunt komen, kan dit om drie jaar gebeuren. Hiervoor moet het oudste, derde van alle takken, die dikker zijn dan ongeveer 4 cm, worden teruggesneden naar ca. 30-40 cm.

Echter, om niet te zorgen voor de bloemen, die al in de zomer voor het volgende jaar zijn gecreeerd, moet de snede alleen onmiddellijk na de bloei worden gemaakt.

Een oude seringstruik kan tegen radicaal snoeien, dit moet dan plaatsvinden aan het einde van de winter en men moet accepteren dat de plant het volgend jaar niet zal bloeien.

 

Bevruchting:

 

Om de bloei van uw sering te bevorderen, moet u met fosfor bemesten.

De meststof moet in het vroege voorjaar worden aangebracht om de bladeren die dit jaar worden gevormd en de bloemen voor het volgend jaar ten goede te laten komen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee