Terug

Gentiaan boompje (Solanum rantonnetii)

Deze heerlijk bloeiende plant met haar duidelijk op een gentiaan lijkende bloemen wordt ook blauwe aardappelstruik of aardappelboom genoemd.

Standplaats

Het boompje kan zowel direct in de volle grond worden geplant of ook als kuipplant op het terras of balkon indruk maken. De aarde moet los, voedingsrijk, humeus en vochtig zijn. Hij houdt van een zonnige, warme en lichte standplaats, zo mogelijk beschut.

Verzorging

Omdat het gentiaan boompje veel voedingsstoffen nodig heeft, om zijn grote bloemenpracht te kunnen ontwikkelen, moet deze rijkelijk met meststoffen worden verzorgd. Het beste is 2x per week met een vloeibare meststof voor bloeiende planten. Hij houdt van een voortdurende lichte vochtigheid, maar geen stuwvocht. Zo mogelijk gieten met regenwater.

Snoeien

Het snoeien geschiedt in het vroege voorjaar, eind februari – begin maart. Het boompje hoeft niet zo sterk worden gesnoeid, vooral niet bij jonge planten.

Overwinteren

Het gentiaanboompje is erg bevattelijk wat vorst betreft en moet voor de eerste vorst naar binnen worden gehaald. Hij kan in de serre, maar ook in huis overwinteren. De temperaturen mogen niet lager zijn dan 7° C. Ideaal zijn 10 tot 12° C. Omdat de plant groenblijvend is moet ze op een lichte plaats staan. Het substraat mag niet uitdrogen maar ook niet permanent vochtig zijn.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee