Terug

Coprosma correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt coprosma correct geplant?

Containerplanten kunnen het hele jaar door worden geplant, behalve tijdens hoge zomerhitte of bevroren grond. Haal de planten uit de transportverpakking en geef de planten voldoende water. Indien nodig kunt u de kluit vlak voor het planten in een emmer water dompelen, dan neemt deze goed water op. Verwijder voor het planten de zwarte kunststof pot en plaats de coprosma vervolgens in het voorbereide plantgat, dat tweemaal zo groot moet zijn als de kluit. Belangrijk: Vul het plantgat met verse, losse, goede potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen om de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend te maken. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Het is ook mogelijk om hem in een voldoende grote pot te planten, dan kunt u ook uw balkon en terras decoreren met de sierplant. Wanneer u de plant in een pot plant, moet u op de bodem van de pot een drainagelaag aanbrengen met grind of potscherven om stuwvocht te voorkomen. Gebruik bij het planten verse, losse potgrond van goede kwaliteit.

Pas het watergeven aan de groei en het weer aan. In maart/april heeft de plant in het eerste jaar meestal weinig water nodig en vanaf mei, als het warm wordt, meer.

Hoe wordt de coprosma correct verzorgd?

De groenblijvende coprosma geeft de voorkeur aan een goed doorlatende, humusrijke grond en gedijt zowel in de volle zon als in de halfschaduw. Hij houdt van een warme, door de wind beschermde standplaats en tolereert geen stuwvocht. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en af ​​en toe snoeien om de vorm te behouden, zorgt ervoor dat deze prachtige plant er op zijn best blijft uitzien. Bemest in het voorjaar met een langwerkende meststof. De coprosma is niet winterhard, dus overwinteren bij een temperatuur van ongeveer 5°C tot 10°C. Zodra de temperatuur ook 's nachts niet meer onder de 5°C komt, mag de plant weer naar buiten.

Hoe wordt de coprosma gebruikt?

De robuuste en onderhoudsvriendelijke coprosma is een blikvanger in de tuin, maar ook een ideale potplant voor het terras en balkon en de wintertuin. Als lage haag op het terras of in de tuin voor het huis zorgt de coprosma voor kleur en sfeer. De planten worden ook wel ‘spiegelplanten’ genoemd, omdat u bijna uw spiegelbeeld in de glanzende bladeren ziet. Het fantastische blad vormt een idyllische achtergrond voor de delicate witte bloemen, die voor nog meer kleurvariatie zorgen.

Trusted Shops Guarantee