Terug

Campsis / Amerikaanse trompetklimmer correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de Campsis/Trompetklimmer correct geplant?

Idealiter wordt de Campsis in de lente of zomer geplant, zodat ze tegen de winter goed geworteld is. Haal de planten uit de transportverpakking en geef ze voldoende water. Indien nodig kunt u de kluit direct voor het planten onderdompelen in een emmer water, zodat de kluit goed verzadigd is met water. Verwijder voor het planten de zwarte plastic pot en plaats de klimplant in het voorbereide plantgat in de tuin, dat twee keer zo groot en diep moet zijn als de kluit. Maak de grond goed los. Belangrijk: Vul het plantgat met een mengsel van teelaarde en verse, losse potgrond van goede kwaliteit. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen om de grond in het plangebied doorlatender te maken. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien en wordt wateroverlast voorkomen. De Campsis gedijt het best op een windbeschutte, warme, zonnige tot halfschaduwrijke plaats met een schaduwrijk wortelgebied. Dit kan worden bereikt door de basis van de plant te beschaduwen met mulch of door een bodembedekker te planten. Een pergola of latwerk dient als klimhulp voor de klimplant.

Eenmaal goed water geven na het planten.

 

Hoe wordt de Campsis/Trompetklimmer verzorgd?

Om uw trompetklimmer krachtig te laten groeien en uitbundig te laten bloeien, heeft ze een gelijkmatige bodemvochtigheid en voldoende voedingsstoffen nodig. De winterharde, meerjarige trompetklimmer heeft een gemiddelde tot hoge behoefte aan water; de plant moet voldoende water krijgen, vooral op warme zomerdagen. Pas de bewatering aan het weer en de standplaats aan. Bemest in het voorjaar met hoornspaanders of compost.

Snoei in februari/maart (vanaf het 4e jaar), want de klimplant bloeit alleen op de nieuwe scheuten. Het terugknippen van de scheuten van het vorige jaar stimuleert de plant om nieuwe scheuten aan te maken. Dunne en zwakke takken worden ook verwijderd.

Campsis is winterhard als hij zich eenmaal op zijn plek heeft gevestigd. In de eerste jaren wordt bescherming tegen de winter met vliesdoek aanbevolen. Het wortelgebied moet ook bedekt worden met een laag bladeren, kreupelhout of mulch.

 

Hoe wordt de Campsis/Trompetklimmer gebruikt?

De klimkunstenaar klimt met een klimhulp meer dan 5 meter hoog en begroeit huismuren, schuttingen, pergola's, rozenbogen en hekwerken. De kenmerkende bloemenpracht van de Campsis trekt nuttige insecten aan en de lange kelken bieden voedselzoekende bijen en hommels optimale bescherming tegen weer en wind. De gevederde, middelgroene bladeren van de klimplant zijn ook erg decoratief. De Campsis, ook wel Amerikaanse trompetklimmer genoemd, kunt u ook als potplant kweken in een voldoende grote pot. U kunt de planten dan compact houden door ze regelmatig te snoeien. Dek de pot 's winters af met vliesdoek om doorvriezen van de kluit te voorkomen.

Trusted Shops Guarantee