Terug

Bruidsbloem (Deutzia)

Deze prachtige sierstruik presenteert van mei tot juni een wonderbaarlijke bloemenpracht! Boven het donkergroene blad verschijnen aan de rechtopstaande takken talrijke mooie witte bloemenklokjes en trekken bijen, hommels en vlinders aan. Ook vogels biedt de struik onderdak en de mogelijkheid een nest te bouwen. De winterharde en eenvoudig te onderhouden bruidsbloem is ook bekend als deutzia. Deze struiken hebben maar weinig onderhoud nodig, zijn niet bevattelijk voor ziektes of schadelijke dieren en daarom ideaal geschikt voor iedereen die onderhoudsvriendelijke planten in de tuin wenst. Ze komt als solitair staande struik, in combinatie met andere bloeiende struiken of als kleine, bloeiende haag het beste tot haar recht.

Standplaats

De bruidsbloem is een absolute zonaabidster en moet daarom op een zonnige, warme en beschutte standplaats worden geplant. Als ze teveel in de schaduw staat zal de bloei, die zo uniek is voor deze sierstruik, geringer uitvallen.

Onderhoud

Behalve water heeft de bruidsbloem tijdens de bloeiperiode ook voedingsstoffen nodig. Als de bodem voedingsrijk is, is het voldoende de struik in het voorjaar eenmalig te bemesten. Bij een armere bodem moet één keer per maand worden bemest. Het beste geschikt is een organische meststof.

Snoeien

Bruidsbloemen behoren tot de zwakgroeiende struiken. Daarom hoeven ze maar zelden tot helemaal niet worden gesnoeid, wat ook voordelen heeft als de struik als haag wordt gezet.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee