Terug

Blauwe spar / Picea correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de blauwe spar / Picea correct geplant?

Containerplanten kunnen het hele jaar door worden geplant, behalve tijdens hoge zomerhitte of bevroren grond. Haal de planten uit de transportverpakking en geef de planten voldoende water. Indien nodig kunt u de plantbol vlak voor het planten in een emmer water dompelen, dan neemt de bol goed water op. Verwijder voor het planten de zwarte kunststof pot en plaats vervolgens de blauwe spar in het voorbereide plantgat. Het plantgat moet twee keer zo groot en diep zijn als de potkluit. Belangrijk: Vul het plantgat met verse, losse, goede potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Plant de blauwe spar op een plaats in de zon of halfschaduw met voedselrijke, vochtige maar goed doorlatende grond. Na het planten de grond licht aandrukken en één keer goed water geven.

Het is ook mogelijk om hem in een grote pot met drainagegaten te planten, dan kunt u ook uw balkon en terras decoreren met de sierplant. Wanneer u in een pot plant, moet u op de bodem van de pot een drainagelaag creëren met grind of stukjes klei om stuwvocht te voorkomen. Gebruik bij het planten verse, losse potgrond van goede kwaliteit.

 

Hoe wordt de blauwe spar / Picea correct verzorgd?

Tijdens de groeifase moet de jonge blauwe spar regelmatig water krijgen. De meerjarige sierboom, winterhard tot -35 ºC, is zeer eenvoudig te verzorgen en zeer geschikt als tuinplant. Om een ​​krachtige groei te garanderen, wordt de naaldboom in het voorjaar voorzien van een complete meststof, zoals veemeststof of coniferenmeststof. De blauwe spar hoeft niet gesnoeid te worden, want hij groeit vanzelf in een prachtige vorm. Alleen dood hout en onvolgroeide takken mogen worden verwijderd. De ideale periode hiervoor is het vroege voorjaar, vóór het uitlopen.

Zorg er bij potplanten ook voor dat het substraat altijd vochtig is.

 

Hoe wordt de blauwe spar / Picea gebruikt?

De blauwe spar is een zeer mooie naaldboom met een intensieve blauwe kleur. De groenblijvende naaldboom staat als een elegant sculptuur in de tuin en de unieke naaldkleur zorgt voor gevarieerde contrasten. De blauwe spar 'Karpaten' (Picea pungens) behoudt zijn strakke vorm en schittert in het perk, rotstuin en in de pot op het balkon en terras zo blauw als de lucht op een mooie zomerdag.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee