Terug

Blaasspirea / Physocarpus correct en planten

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de blaasspirea / Physocarpus correct geplant?

Containerplanten kunnen het hele jaar door worden geplant, behalve tijdens hoge zomerhitte of bevroren grond. Haal de planten uit de transportverpakking en geef de planten voldoende water. Indien nodig kunt u de kluit vlak voor het planten in een emmer water dompelen, dan neemt de kluit goed water op. Verwijder vóór het planten de zwarte plastic pot en plaats vervolgens de blaasspirea in het voorbereide plantgat, dat twee keer zo groot moet zijn als de kluit. Belangrijk: Vul het plantgat met verse, losse, goede potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen om de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend te maken. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). De blaasspirea kan elke standplaats, van zon tot schaduw, prima aan en is bovendien zeer zuinig als het om de bodemgesteldheid gaat. Na het planten grondig water geven.

Pas het water geven aan de groei en het weer aan. In maart/april heeft de plant in het eerste jaar meestal weinig water nodig en vanaf mei als het warm wordt meer. 

Geef goed water na het planten.

 

Hoe wordt de blaasspirea / Physocarpus correct verzorgd?

Als de sierstruik zich eenmaal in uw tuin heeft gesetteld, heeft hij geen verzorging meer nodig. Extra water geven kan alleen nodig zijn tijdens langere droge periodes. Vermijd stuwvocht. De bemesting vindt plaats van april tot augustus. Als de plant te groot wordt, kan er in het voorjaar of najaar gesnoeid worden. Op deze manier ondersteunt u een compacte en gelijkmatige groei van de planten.

Hoe wordt de blaasspirea / Physocarpus gebruikt?

De blaaspirea, ook wel sneeuwbalspirea of physocarpus genoemd, is een weinig veeleisende en onderhoudsvriendelijke sierheester die in de zomer in de tuin schittert met magische, roze-witte bloembollen. Met zijn sterke en snelle groei dicht hij snel gaten in een gemengde haag, maar slaat ook als solitaire plant in de perk een mooi figuur. De schattige bloemballen worden overspoeld door bijen en hommels. Zelfs in de herfst heeft de struik optisch veel te bieden met geel tot oranje blad. Deze sierheester wordt vaak gebruikt als zichtscherm, maar ook als solitair, als sierstruik, als bijenweide of als vogelbeschermings- en voedingsplant.

Trusted Shops Guarantee