Terug

BIO Japanse Berghortensie Hydrantea® correct planten en verzorgen

Inhoud

 

Hoe wordt de BIO Japanse Berghortensia Hydrantea® correct geplant? 

Haal de plant uit de transportverpakking en dompel de plant. Voor het planten moet de zwarte kunststofpot verwijderd worden.  

Plant de Japanse Berghortensia in het voorbereide plantgat of in een pot. Belangrijk: vul het plantgat met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dit is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware grond is het aan te bevelen een beetje zand of grind erdoorheen te mengen, zodat de grond doorlatender wordt. Zo kunnen de planten al snel wortels vormen en aangroeien. Bovendien wordt ophopend vocht daardoor vermeden. Giet de plant na het planten doordringend. 

Giet slechts zoveel als voor de groei en de weersomstandigheden noodzakelijk is. In maart/april heeft de plant meestal niet zoveel water nodig, vanaf mei, als het warm wordt, meer.

 

Hoe wordt de BIO Japanse Berghortensia Hydrantea® verzorgd?

De winterharde Japanse berghortensia (Hydrangea serrata) voelt zich het prettigst op een halfschaduwrijke tot schaduwrijke standplaats in een vochtige, humeuze en zure grond. Net als de meeste andere hortensia’s houdt ze van een doorlatende en vochtige bodem en moet daarom bij droogte regelmatig gegoten worden.

Voor een optimale verzorgen moet bij het snoeien van de Japanse berghortensia in de lente, zodra het vorstvrij is, de oude bloemen van het jaar daarvoor en de bevroren takken afgeknipt worden. Als de hortensia in een pot staat, moet deze in de winter goed ingepakt worden en gedurende de winter op een beschutte standplaats worden gezet. 

 

                    

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee