Terug

Amerikaanse sneeuwbal (Viburnum nudum)

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de Amerikaanse sneeuwbal correct geplant?

Pak de plant uit de transportverpakking en geef de plant indien nodig water (als de grond droog lijkt). Verwijder de zwarte plastic pot voor het planten.

Plant de Amerikaanse sneeuwbal (Viburnum nudum) in het voorbereide plantgat, dat ongeveer twee keer de grootte van de kluit moet zijn. Ook planten in een toereikende grote pot is mogelijk, dan kunt u het balkon en terras decoreren met de sierplant. Bij het planten in een pot dient u een drainagelaag op de bodem van de pot te creëren met grind of potscherven om stuwvocht te voorkomen. Zet de plant in het plantgat of pot tot aan de bovenste wortelhals. Vervolgens wordt het plantgat gevuld met de uitgegraven grond of met potgrond en wordt het substraat licht aangedrukt. Een viburnum gedijt in elke goede tuingrond die voedzaam, humusrijk, vochtig en goed doorlatend is. Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen aan de uitgegraven grond, zodat de grond in het plantgebied over het algemeen beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten wortels vormen en snel groeien en voorkomt u ook stuwvocht. Geef na het planten eenmaal flink water.

De sierheester gedijt goed op een beschutte plaats in de zon en halfschaduw. De plantafstand tot andere planten moet ongeveer een meter zijn.

Pas het water geven aan, aan de groei en de weersomstandigheden. In maart/april heeft de plant meestal weinig water nodig, vanaf mei als het warmer wordt meer.

 

Hoe wordt de Amerikaanse sneeuwbal correct verzorgd?

Over het algemeen is Amerikaanse sneeuwbal eenvoudig te verzorgen. Geef minder vaak water, maar grondig en doordringend. Dit stimuleert de wortels om in diepere grondlagen door te dringen en zo droge periodes beter te overleven. Idealiter zou de grond altijd licht vochtig moeten zijn. Geef de planten pas water als de bovenste laag grond is opgedroogd. Om de bloei te stimuleren dient u in het voorjaar te bemesten met een langzaam werkende meststof, of gedurende de groei- en bloeiperiode om de 2-3 weken met vloeibare meststof.

Snoeien is niet nodig, u kunt de verwelkte bloemen ook laten staan ​​als u wilt genieten van de decoratieve bessendecoratie. De vogels zullen u dankbaar zijn. Als u de sneeuwbal wilt uitdunnen en verjongen, kunt u na de bloei oude, dode en scheefgroeiende scheuten volledig afsnijden.

De sneeuwbal heeft geen winterbescherming nodig, alleen als u hem als potplant kweekt dient u de pot in noppenfolie of jute te wikkelen.

 

Hoe kan de Amerikaanse sneeuwbal worden gebruikt?

Met een compacte, bossige groei, geurende bloemballen, aantrekkelijk blad en heldere herfstkleuren is de sierboom veelzijdig inzetbaar in de tuin en voortuin. Hij is geschikt voor lage hagen, solitair, voor groepsbeplanting en als potplant zet hij opvallende accenten op het balkon en terras. De Amerikaanse sneeuwbal is een gewaardeerde voedselboom voor vogels, omdat de bessen dienen als voedselbron voor de vogelwereld. De sierheester past ook uitstekend in een bijenvriendelijke tuin: bijen, vlinders, hommels en zweefvliegen worden aangetrokken door de aangename geur van de bloemen en vinden hier een waardevolle voedselbron.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee