Terug

Amelanchier / krentenboompje correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de Amelanchier / krentenboompje correct geplant?

Containerplanten kunnen het hele jaar door worden geplant, behalve tijdens hoge zomerhitte of bevroren grond. De beste tijd om te planten is in het voorjaar of de herfst. Haal de planten uit de transportverpakking en geef de planten voldoende water. Indien nodig kunt u de plantbol vlak voor het planten in een emmer water dompelen, dan neemt de bol goed water op. Verwijder voor het planten de zwarte plastic pot en plaats het krentenboompje in het voorbereide plantgat in de tuin. De kluit moet voldoende ruimte hebben en eindigen met het plantgat bovenaan. Belangrijk: Vul het plantgat met verse, losse, goede potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen om de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend te maken. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Het krentenboompje staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in een zo voedselrijk mogelijke, losse en humusrijke grond.

Na het planten grondig water geven.

 

Hoe wordt de Amelanchier / krentenboompje correct verzorgd?

Direct na het planten moet u het krentenboompje regelmatig water geven, maar vermijd stuwvocht. Vanaf het tweede jaar heeft de plant alleen tijdens langere droge periodes extra water nodig. Het is beter om minder vaak en grondig water te geven, omdat dit de wortelgroei stimuleert. De amelanchier heeft water nodig voor de fruitontwikkeling, vooral bij hoge temperaturen.

U kunt het krentenboompje al in het vroege voorjaar snoeien, maar normaal gesproken hebben de planten geen snoei nodig. Om de opbrengst te verhogen, wordt aanbevolen om in het voorjaar vóór het uitlopen bio bessenmeststof toe te passen. Na de bloei in mei kunt u vanaf juni de heerlijke vruchten oogsten. De winterharde, meerjarige planten zijn niet veeleisend, zelfbevruchtend en uiterst productief. Krentenboompjes zijn robuust en kunnen lange perioden van hitte en elke winter overleven.

 

Hoe wordt de Amelanchier / krentenboompje gebruikt?

Met haar mooie crèmewitte geurende bloemen, smakelijke vruchten en de prachtige, goudgele herfstkleur van de bladeren is het krentenboompje het hele jaar door een sieraad in de tuin en tevens te gebruiken als bloemenhaag, wind- en zichtscherm en bijenweide.

De onderhoudsvriendelijke en weinig veeleisende planten dragen al na een jaar de eerste bessen, waar u vers uit de struik van kunt snoepen of kunt gebruiken voor cakes, muffins, jam en sap.

Trusted Shops Guarantee