Terug

Aardbeiboom correct verzorgen

De aardbeiboom is een decoratieve exotische plant. Ook voor onze tuin. Hij heeft groene bladeren net als een laurierkers. De bloemen zijn ivoorkleurig en het boompje heeft rode vruchten, die tegelijkertijd optreden en zo een bijzonder contract vormen. De bloei begint in de late zomer met  bosjes kleine klokjes. De rode vruchten blijven maandenlang van november tot januari hangen.

De vruchten lijken op die van aardbeien en zijn een echte blikvanger. Met de juiste verzorging zult u veel vreugde aan dit boompje kunnen beleven.

 

Standplaats & Verzorging

Hij houdt van een zonnige standplaats, als het  niet anders kan ook in de halfschaduw, maar in elk geval op een beschutte plaats. De planten mogen niet uitdrogen, maar ook niet te nat staan. Als het boompje in een kuip staat moet daarom het overtollige water uit de onderzetter worden verwijderd.

De aardbeiboom houdt van een losse, doorlaatbare bodem, geen stuwvocht.

Alle 2 weken bemesten met een vloeibare meststof.

Alleen kleine aardbeiboom plantjes een beetje snoeien, zodat ze bossiger worden. Oudere planten verdragen geen sterke snoeibeurt.

 

Overwinteren

 In de buitenlucht staande  kan de aardbeiboom, als deze goed geïsoleerd staat,  temperaturen van min 15° Celsius verdragen.

In de volle grond geplant moet de aardbeiboom af en toe worden gegoten, omdat de winterzon vochtigheid aan de bladeren onttrekt en deze bij een bevroren bodem die noodzakelijke vochtigheid niet uit de grond kan halen.

Als het boompje in huis overwintert moet deze op een lichte plaats, tussen 10 en 15° C staan. Donkere ruimtes zijn ongeschikt, de bloemen vallen er dan af en dan zijn er ook geen vruchten.

Op een gelijkmatige vochtigheid  letten. Vermijden dat het boompje te nat of te droog staat.

Trusted Shops Guarantee