Terug

Ilex crenata

Buxus bladerige berg-Ilex

Deze soort is afkomstig uit Japan. Kan daar gevonden worden op vochtige standplaatsen in de dalen en in de bergen.

 

Groei

Groenblijvende, rechtop groeiende breed bossige struik, steeds hoger dan breed. Door zijn grootte en hoogte die bereikt kan worden ook geschickt als haag.

 

Standplaats

Houdt van een vochtig klimaat en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Lichte schaduw onder bomen wordt goed verdragen. In de zomer en in de winter gelijkmatig vochtig houden, maar geen ophopend water. Houdt van een humeuze, voedingsrijke en voldoende vochtige, maar goed doorlaatbare bodem.

 

Gebruik

Deze soort wordt in Japan als standardplant voor een Japanse tuin gebruikt, waar de vorm van de plant heel belangrijk is. Ook is deze soort geschikt voor platte kogel-, kegel- of piramidevormen. Verdraagt snoeien erg goed en is ook daarom uitermate geschikt als haag. Staat ook erg mooi in gefacetteerde vlakken of als kleine haag in de voortuin. Ook in schalen of balkonbakken op het terras of in een kuip komt deze Japanse hulst ook erg goed tot zijn recht.

 

Bijzonderheden

Vogels en andere kleine dieren zoeken hier graag hun schuilplaats. De bast heeft een bittere smaak en is daardoor een natuurlijke bescherming tegen wildvraat.

 

Trusted Shops Guarantee