Terug

Baardbloem (Caryopteris)

Baardbloemen zijn bijzonder geschikt voor de vlak- en de groupbeplanting, maar ook erg mooi in een bloempot. De groei is compact met vele vertakkingen en de bloemen hebben een mooie donkerblauwe kleur. De vele bloeiwijzen ontwikkelen zich ook aan de buitenkant van de plant en intensiveren daardoor het gehele bloeieffect – een prachtige blikvanger! Deze sierstruik groeit meer in de breedte dan in de hoogte.

 

Standplaats

De baardbloem wordt ca. 70 cm hoog en heeft een voorkeur voor een zonnige plek. De bloeitijd van de winterharde, meerjarige sierstruik is vanaf augustus tot september. De plantafstand tot andere planten in de tuin zou 30 cm moeten zijn.

 

Verzorging

Het is belangrijk dat de planten licht vochtig worden gehouden, maar de baardbloem tolereert ook droogte. Ze is echter gevoelig voor stuwvocht, zodoende is het raadzaam deze in een goed doorlatende grond te planten. Als de baardbloem in een pot staat, hoeft deze pas te worden gegoten als de bovenste laag is opgedroogd. Het is belangrijk dat u de baardbloem regelmatig in het voorjaar snoeit. Omdat de bloemen van deze sierstruik aan de eenjarige takken ontstaan, garandeert het snoeien steeds een rijke bloei. Hiervoor worden alle scheuten minstens tot op eenderde van hun lengte teruggesnoeid.

Trusted Shops Guarantee