Terug

Zwarte lampenpoetsersgras correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt het zwarte lampenpoetsersgras correct geplant?

Haal de plant uit de transportverpakking en geef de plant water. Verwijder de zwarte plastic pot voor het planten. Plant het zwarte lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides var. viridescens) in de voorbereide plantgaten, die ongeveer 30-40 cm breed en diep moeten zijn! Zorg voor een afstand van 50 tot 60 cm tussen de planten zodat het siergras zich in zijn volle glorie kan ontplooien. In potten planten is ook mogelijk. Belangrijk: vul de plantgaten aan met verse, losse kwaliteitspotgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, moet u ook wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het plantgebied beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten wortels vormen en snel groeien en voorkomt u ook stuwvocht. Geef na het planten eenmaal flink water.

Pas de watergift aan de groei en het weer aan. In maart/april heeft de plant meestal weinig water nodig, vanaf mei als het warmer wordt meer. Zorg er vervolgens voor dat de ballen niet uitdroogt en dat de ondergrond licht vochtig is.

 

Hoe wordt het zwarte lampenpoetsersgras verzorgd?

Het zwarte lampenpoetsersgras is een zeer gemakkelijk te verzorgen, winterharde vaste plant voor de tuin die gedijt op een zonnige plaats met gemiddelde, goed doorlatende grond. Voor de verzorging van het pluimgras is alleen een krachtige snoei in het voorjaar nodig: kort voor de eerste ontkieming in februari/maart moet u het siergras terugsnoeien tot een hoogte van ca. 10 tot 15 cm. In de herfst moet u het gras niet snoeien, omdat de stengels en bloeiwijzen in de winter blijven staan, omdat ze er niet alleen decoratief uitzien, maar ook de kern van de plant beschermen tegen vorst.

Bij overwintering in een pot heeft het gras winterbescherming uit bladeren of kreupelhout nodig, of overwintert het binnen op een koele, vorstvrije plaats.

 

Hoe kan het zwarte lampenpoetsersgras gebruikt worden?

Met weelderige bosjes, een halfronde groeiwijze en licht overhangende stengels wordt het zwarte lampenpoetsersgras een opvallende structurele plant in de vaste plantenborder. De bloemen van prachtige vaste planten schitteren nog kleurrijker in combinatie met de donkere, dichte bloemaren van het gras en worden effectief geaccentueerd. Ook in de borders in de tuin en in de pot op balkon en terras is het niet veeleisende siergras een fascinerend gezicht.

omhoog
Trusted Shops Guarantee