Terug

Winterharde tuinfuchsia’s verzorgen

Ze trekken veel aandacht met hun interessant gevormde bloemen, die vaak lijken op elegante, smal gesneden klokrokjes. Bovenal geven tuinfuchsia's een bijzonder tintje aan de herfst. Want als de andere herfstbloeiers al zijn uitgebloeid, blijven de buitenfuchsia's onverstoorbaar doorbloeien tot de eerste strengere vorst.

 

Standplaats en verzorging

Tuinfuchsia's gedijen goed in humusrijke en voedselrijke grond, maar ze houden niet van wateroverlast. Het zijn geen pure schaduwplanten, zoals vaak wordt aangenomen. Idealiter worden tuinfuchsia's geplant in de halfschaduw. De standplaats moet warm zijn, zodat de planten in het voorjaar vroeg uitlopen en snel kunnen groeien. Tuinfuchsia's moeten slechts matig worden bemest. Te veel bemesten kan schadelijker zijn dan te weinig. Te veel bemesten laat de planten zeer sterk groeien, maar verhindert de bloemvorming. Bemest met een volledige meststof.

 

Overwinteren

Na de eerste vorst in de herfst kunnen de scheuten met 1/3 worden teruggesnoeid. De planten worden licht aangeaard of bedekt met dennentakken of droge bladeren. In het voorjaar wordt de bedekking verwijderd en het door vorst aangetaste hout teruggesnoeid. De fuchsia's ontwikkelen zich in de loop van de zomer steeds opnieuw tot prachtige schoonheden.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee