Terug

Winterharde gerbera „Garvinea®“ (Gerbera jamesonii)

„Garvinea®“ is de 1e winterharde gerbera en daarmee een echte botanische sensatie! Tot nu toe waren alleen de eenjarige gerbera’s bekend (ook als snijbloem). Maar met de nieuwe veredeling „Garvinea®“is er nu een robuuste makkelijk te verzorgen en winterharde gerbera vaste plant op de markt, die u natuurlijk nog steeds kunt gebruiken om prachtige snijbloemen vanaf te knippen. De plant bloeit zeer rijk, en iedere bloem houdt zo’n3-4 weken. „Garvinea®“bloeit tot laat in de herfst, tot aan de eerste vorst.

 

Standplaats / verzorging

Deze winterharde nieuwe veredeling kan buiten in de tuin geplant worden, het is een echte tuinplant, ze zien er echter in een pot ook fantastisch uit. Elke bodemsoort is geschikt en„Garvinea®“ kan prima in de volle zon en in de halfschaduw geplant worden. Wel voldoende water geven, omdat bij de gerbera veel water door het blad verdampt. Aan het eind van een warme dag kunnen de bladeren er wat slap bijhangen, maar trekken ’s nachts weer bij als u de plant ’s avonds nog water geeft.Uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen, dan zult u beloond worden met nieuwe bloemen.

1x per maand vloeibaar bemesten, in ieder geval wanneer de bladeren geel worden.

Gerbera „Garvinea®“kan milde vorst verdragen. Na ettelijke tests is gebleken dat de plant tot  minstens -5° C winterhard is. De planten kunnen in de winter in de tuin blijven. Verwijder stelen en bladeren niet en dek de planten met stro af.

Trusted Shops Guarantee