Terug

Winterharde fuchsia correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

                                                          

Hoe wordt de winterharde fuchsia correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en geef de plant water als deze droog staat. Verwijder de zwarte plastic pot voor het planten.

De winterharde fuchsia is een van de mooiste fuchsia's, omdat zij een intens blauwe bloemkleur heeft en bovendien werkelijk winterhard is. In principe is het planten eenvoudig uit te leggen. Het belangrijkste is goede potgrond van losse kwaliteit. Het zorgt ervoor dat de plant goed groeit en prettig aanvoelt na het planten. U bent vrij om te kiezen of u de planten in een bak, pot of bak of in een bed wilt planten. Fuchsia's hebben vocht nodig, maar zorg ervoor dat er geen stuwvocht ontstaat.

 

Hoe wordt de winterharde fuchsia verzorgd?

Tijdens de bloeifase in de zomer dient u de plant regelmatig, bijv. om de 2 weken, met vloeibare meststof te bemesten of u kunt OSMOCOTE® langdurige meststof parels gebruiken, dit scheelt u werk en de plant zal u dankbaar zijn met krachtige groei en weelderige bloei tot het begin van de herfst! Na de bloeiperiode overwintert de plant buiten en kan ze temperaturen onder nul aan. Bij langdurige vorst raden we toch aan om deze af te dekken met fleece of iets dergelijks. Dit ondersteunt de plant. Voor de winter kan een lichte snoei van de scheuten worden gedaan. Maar laat oude bladeren staan. Dit beschermt de plant. In het voorjaar, als er geen vorst is, de plant goed terugsnoeien, zodat er nog maar 10 cm oud blad overblijft. Zoals alle vaste planten zal de winterharde fuchsia weer uitlopen zodra het warm is. Pas als de plant in mei weer helemaal volgroeid is, begint u met bemesten (niet eerder!). Vanaf juli begint de vaste plant te bloeien.

Let op: Potten en bloembakken bevriezen zonder beschermhoes in de winter en zijn niet geschikt om te overwinteren. Want dat kan de wortels van de winterharde fuchsia beschadigen. Zorg dus voor winterbescherming of plant de plant in een tuinperk of grote pot waar de kluit niet kan bevriezen.

 

Hoe kan de winterharde fuchsia gebruikt worden?

Fuchsia's staan ​​liever in de halfschaduw dan in de schaduw en niet de hele dag in de volle zon. Wie in de zomer van chique, blauwe bloemen houdt, zit goed met de winterharde fuchsia. Het siert uw tuin, balkon en terras! Omdat zij winterhard is, heeft u er jaar na jaar veel plezier van.

Trusted Shops Guarantee