Terug

Wildemanskruid / Pulsatilla correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt het wildemanskruid / Pulsatilla correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en plant ze in het voorbereide plantgaten. Houd een plantafstand van ca. 30 cm aan. Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen om de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend te maken. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Zo overleven de planten ongeschonden de winter! Geef alleen water als de grond droog is.

Hoe wordt het wildemanskruid / Pulsatilla correct verzorgd?

De winterharde, meerjarige planten gedijen het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende, humusrijke grond. Ze zijn heel eenvoudig te verzorgen en kunnen goed tegen droog weer. De winterharde vaste planten mogen alleen tijdens langere droge periodes worden gegoten. Stuwvocht moet absoluut worden vermeden. Het wildemanskruid heeft geen meststof nodig.

In het najaar mag het wildemanskruid niet worden teruggesnoeid. De beharing van het blad dient als winterbescherming voor de plant.

In het voorjaar vóór het uitlopen moet zij dicht bij de grond worden teruggesnoeid.

Hoe wordt het wildemanskruid / Pulsatilla gebruikt?

Het wildemanskruid, ook wel Pulsatilla genoemd, groeit in weiden door heel Europa. Het is perfect voor grind- en rotstuinen, boerentuinen en natuurlijke tuinen, maar ook voor dakbegroening. Ook als droogtetolerante bodembedekker is zij zeer geschikt. Met haar magische bloemen verrijktzhij ook potten op balkons en terrassen. De nectarrijke bloemen zijn populair bij bijen en andere bestuivers.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee