Terug

Viola cornuta (hoornviooltje)

Viooltjes zijn zeer geliefde en wijd verbreidde langdurige bloeiers, die in honderden varianten voorkomen. De bloemen voldoen aan elke kleurwens en worden ca. 15 cm hoog. Eigenlijk zijn het voorjaarsbloemen, maar wanneer ze in de tuin blijven staan, bloeien ze geregeld door en vermeerderen ze zichzelf. Viooltjes bloeien bijna het hele jaar door, omdat ze pas bij strenge vorst de bloei onderbreken. Viooltjes worden ingezet bij grafperken, randbeplanting, balkon- en terrasplanten en als gatenvullers zijn ze zeer geschikt.


Standplaats

Humusrijke, verse aarde in een zonnige en halfschaduwvolle plek.

 

Verzrging

Uitgebloeide bloemen moet regelmatig verwijderd worden. Verder zijn er geen bijzondere maatregelen nodig. Viooltjes breiden , wanneer de plek goed is, vanzelf uit. Bij droogte watergeven, maar de behoefte aan water is gering. Viooltjes komen met natte en droge perioden uit de voeten. Maar door de aarde steeds licht vochtig te houden, is een goede groei gegarandeerd.  Tijdens koude periodes beschermen met blad.

 

Bemesting

Viooltjes zijn eigenlijk altijd tevreden. Omdat het plantje niet echt groot wordt, is de behoefte aan bemesting niet noodzakelijk. Meestal is in de aarde al genoeg voedingsstof aanwezig.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee