Terug

Vingerhoed (Digitalis)

In de tuin is de vingerhoed een graag geziene gast vanwege zijn mooie bloemen. Door de opvallende bloemstructuur trekt het gewas steeds alle blikken naar zich toe. De vingerhoed ontvouwt zijn decoratieve uitwerking vooral door zijn grote klokvormige bloemen die dicht op elkaar aan de lange bloemstelen zitten.

 

Verzorging & standplaats

De planten gedijen op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en sieren met hun prachtige bloemstelen borders, tuinperken en potten. Hoewel de vingerhoed de voorkeur geeft aan een vruchtbare en vochtige bodem, tolereert hij bijna elke bodem, met uitzondering van een te droge of te natte bodem.

Giet de vingerhoed regelmatig totdat deze goed is aangegroeid. In de herfst is het raadzaam de uitgebloeide stengels af te knippen, zodat de struik veel nieuw zijscheuten kan vormen. Als u de vingerhoed in een pot heeft geplant, moet deze in de wintermaanden bij een temperatuur van hooguit 0° C overwinteren en slechts spaarzaam worden gegoten (belangrijk bij het onderhoud van de vingerhoed). Planten die in het tuinperk staan, moeten eveneens vorstvrij overwinteren. Op deze manier heeft u dan jarenlang vreugde van deze prachtige duurzame bloeier.

 

Opgelet: de vingerhoed is giftig.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee