Terug

Struiken in potten en kuipen overwinteren

Een groot aantal planten zijn geschikt voor in de pot, bijv. de ‚Hosta’, grassen, varens, sedum, ijsbloemen, winterharde geraniums, etc. Wanneer in de late herfst de nachtvorst komt, wordt het tijd de potten voor deze vorst te beschermen. Hieronder verschillende mogelijkheden:

 

Overwintering

Het succes op overwintering is afhankelijk van hoe goed de wortels van de planten beschermt worden. Planten die in een pot staan, hebben meer te lijden dan planten die in de aarde staan.

 

Potten ingraven

Er kan een gat , zo groot als de pot, gegraven worden, zodat de pot in de aarde gezet kan worden.  Alle potten kunnen zo ook samen op een plek gezet worden en de tussenruimtes kunnen gevuld worden met blad. Zo worden de wortelen goed beschermd.

 

Afdekken

Wanneer de planten niet ingegraven kunnen worden, dan kunnen de potten zo dicht mogelijk bij elkaar bij de muur gezet worden. De potten kunnen nu met een dikke laag bladeren of ander beschermend materiaal  (bijv. een deken) afgedekt worden. Het is ook mogelijk de pot neer te leggen en zo aan het einde van de winter,  wanneer het vriest en dooit, de nieuwe wortel uitlopers niet meteen kapot gaan door direkte vorst.

 

Binnenhalen van de pot

Wanneer de pot niet vorstbestendig is, breng dan de pot naar binnen. Dit om te voorkomen, dat de pot kapot springt. De potten kunnen in de garage of in een kelder staan. Af en toe de potten water geven is dan noodzakelijk, zodat de plant niet uitdroogt.

omhoog
Trusted Shops Guarantee