Terug

Siergrassen (Miscanthus, Imperata cylindrica, Cortaderia selloana, Festuca, Carex, Pennisetum, Eragrostis, Stipa, Calamagrostis)

Siergras heeft veel gebruiksmogelijkheden. Hoge soorten zijn, bij beplanting dicht op elkaar, uitermate geschikt als beschutting tegen inkijk. De kleinere soorten worden vaak als achtergrond of randbeplanting gebruikt bij een perk met vaste planten en struiken. Siergras komt solitair geplant zeer goed tot zijn recht, maar zeker ook in gemengde borders tezamen met andere bloeiende planten en kleine struiken.

 

Standplaats / verzorging

Bij de standplaats keuze heeft een zonnige plaats de voorkeur. Ook in halfschaduw gedijen de planten prima. De bodem moet humeus, vochtig en goed doorlaatbaar zijn. Op deze bodemsoort groeit siergras het allerbeste maar eigenlijk doen ze het praktisch overal goed. Het zijn  makkelijk te verzorgen planten, waaraan ook hobbytuinders met weinig tijd veel plezier beleven. Men moet echter met het volgende rekening houden: In het voorjaar terugsnoeien tot op 10 cm hoogte (in geen geval in de herfst snoeien!!) Daardoor loopt het gras weer mooi uit en bereikt in de zomer zijn normale hoogte. Gedurende de winter houdt het dan deze hoogte. Er kan dan geen water in de halmen binnendringen wat tot verrotting kann leiden. Alleen in de eerste winter na het planten raden wij aan te beschermen tegen vorst door middel van een dikke laag bladeren of dennentakken.

omhoog