Terug

Semponium

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt Semponium correct geplant?

Haal de plant uit de transportverpakking en dompel deze indien nodig (als de grond droog lijkt). Voor het planten moet de zwarte kunststofpot om de plant verwijderd worden.

Zodra er geen vorstgevaar meer is, kunnen de planten naar buiten. Ze zijn winterhard tot ongeveer -5° C, dus het is aan te raden om ze in potten te planten, waarna ze bij zeer koude temperaturen naar de serre of kas kunnen worden verplaatst.

Semponium kan op verschillende manieren in de tuin worden ingezet. Ze kunnen goed tegen zon en droogte. Semponium gedijt goed op zonnige tot halfschaduwrijke standplaatsen met goed doorlatende, zanderige of kiezelachtige grond en een goede drainage.

Drainage is het toverwoord als het op grond aankomt. Zand, grind, kleikorrels, grit - elk drainagemateriaal is mogelijk - het belangrijkste is dat het water wegloopt. Semponium is heel gemakkelijk te verzorgen, maar de plant verdraagt geen wateroverlast. Als de tuingrond niet zanderig genoeg is, meng er dan een flinke hoeveelheid drainagemateriaal doorheen. In potten, kuipen, bakken of andere plantenbakken wordt cactusaarde of potgrond flink gemengd met zand als substraat gebruikt. Gaten voor drainage op de bodem van de pot zijn essentieel.

 

Hoe wordt Semponium verzorgd?

Semponium is heel gemakkelijk te verzorgen. Water geven is alleen nodig in extreem droge periodes, omdat de planten water opslaan in hun bladeren. Van de late herfst tot de lente, wanneer de planten in winterrust zijn, hoeft u geen water te geven. Tijdens de groeifase moet u eens per maand bemesten met een vloeibare meststof.

 

Hoe wordt Semponium gebruikt?

Semponium is een zeer robuuste plant die een geweldige aanvulling vormt in elke tuin of rotstuin en ook een attractie is in een pot op een balkon of terras. Een gemakkelijk te verzorgen en droogtetolerante schoonheid die zowel binnen als buiten de aandacht trekt. Semponium heeft een compacte groeiwijze en groeit uit tot een mooie, dichte, kegelvormige plant naarmate de plant ouder wordt. De rozetten zijn ongelooflijk sterk, bereiken een doorsnee tot 60 cm en vertakken na één of twee jaar.

Trusted Shops Guarantee