Terug

Prachtkaars / Gaura correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de prachtkaars / Gaura correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en plant ze in de voorbereide plantgaten! Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen om de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend te maken. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). De planten overleven dan onbeschadigd de winter! Na het planten grondig water geven.

Pas het water geven aan de groei en het weer aan. In maart/april heeft de plant doorgaans weinig water nodig en vanaf mei, als het warm wordt meer.

Ook bij het planten in een pot dient u een doorlatend substraat te gebruiken (bijvoorbeeld kruiden- of cactusaarde). Deze substraten zijn goed gedraineerd en voorkomen stuwvocht, wat de prachtkaars niet kan verdragen. Zorg voor een goede waterafvoer en een drainagelaag van klei of grind op de bodem van de pot.

De prachtkaars is een onderhoudsvriendelijke, winterharde vaste plant die het beste gedijt op een plaats in de zon of halfschaduw met normale, goed doorlatende grond (geen stuwvocht). Per vierkante meter plaatst u ongeveer zes prachtkaarsen. De beste tijd om te planten is in het voorjaar. Hierdoor kan de vaste plant tot de winter goed wortelen.

Hoe wordt de prachtkaars / Gaura correct verzorgd?

Het verzorgen van de prachtkaars is eenvoudig. Water geven is alleen nodig als er sprake is van langdurige droogte. Van het voorjaar tot augustus moet de Gaura elke vier weken worden bemest met een vloeibare meststof voor bloeiende planten. Uitgebloeide bloemen moet u regelmatig afknippen.

In de winter afdekken met dennentakken of bladeren. Snoeien vindt plaats in het voorjaar. Om dit te doen, snijdt u de oude stengels direct boven de nieuwe bladeren af.

Hoe wordt de prachtkaars / Gaura gebruikt?

De prachtkaars is moeilijk te verslaan in termen van elegantie en gratie! Vanaf juli zweven talloze witte vlinderbloemen boven het frisgroene blad en stralen een onweerstaanbare charme uit in het perk en de pot. Met haar opmerkelijke bloemenrijkdom is het ook een prachtige snijbloem voor in de vaas. Prachtkaarsen zijn echte langdurige bloeiers en brengen maandenlang een levendige natuurlijkheid in de tuin. De luchtige bloemwolken zien er betoverend uit tussen de rozen en zijn een waardevolle bijenweide. Borders en rotstuinen worden door de sierlijke vaste planten opgevrolijkt en zijn een aantrekkelijke partner voor lavendel, siergrassen en kattenkruid. Ook als potplant voor balkons en terrassen is de Gaura een mooie blikvanger.

Trusted Shops Guarantee