Terug

Pioenrozen (Paeonia)

Pioenrozen behoren door hun grote bloemen ongetwijfeld tot de meest geliefde voorjaarsbloemen. De grootbloemige schoonheden ontketenen een waar vuurwerk als de bloemen open gaan. De optimale planttijd van de pioenrozen is tussen april en begin september/eind oktober. De paeonia struiken mogen niet te diep worden geplant anders bloeien deze niet. Ongeveer 5 cm in de grond zouden voldoende moeten zijn. Bij een nogal zure grond kan een beetje kalkhoudende meststof in het plantgat worden toegevoegd.   

 

Standplaats

Pioenrozen geven de voorkeur aan een beschutte standplaats in een normale, voedingsrijke en leemachtige bodem. Ze houden bovendien van een luchtige standplaats in de volle zon, maar zijn ook tevreden met een standplaats waar alleen in de namiddag de zon schijnt. De plantafstand van de pioenrozen zou ca. 1 meter moeten bedragen.

 

Verzorging

De pioenrozen kunnen 2x per jaar bemest worden – als ze uitlopen en de tweede keer na de bloeiperiode. Geschikt hiervoor is gedroogde koemest (na de bloeiperiode beendermeel) of een andere langzaam werkende meststof bij een normale zandgrond. Pioenrozen zijn planten die eenvoudig te onderhouden zijn – veel verzorging is daarom niet noodzakelijk.

Al naar gelang de standplaats, de soort en de weersomstandigheden heeft u dan van eind april tot in juni prachtige bloemen en vaak ook een mooie kleuring van de bladeren als de herfst inzet. 

Passend daarbij...

Pioenrozen Mix
Pioenrozen Mix3 knollen
€ 11,60
Pioenrozen Rariteiten-Mix
Pioenrozen Rariteiten-Mix3 knollen
€ 13,99
Pioenroos 'Armani'
Pioenroos 'Armani'1 bol
€ 8,49
omhoog