Terug

Pampasgras

Het pampasgras (Cortaderia selloana) is door zijn grote pluimen zeer decoratief. De pluimen worden gevormd in de periode van juli tot oktober en blijven lang. Ze bieden ook in huis in de bloemenvaas een prachtige aanblik.

 

Standplaats en verzorging

Het pampasgras houdt van een zonnige en warme standplaats. De bodem moet luchtig en goed doorlaatbaar zijn en bovendien voedingsrijk. Meerdere planten in een rij hebben een afstand van minstens 1 meter nodig. Tijdens de groeiperiode is het belangrijk goed te gieten en alle 2 weken te bemesten – belangrijk bij het onderhoud van pampasgras is dat de bodem gelijkmatig vochtig moet worden gehouden. Een korte droogte periode kan het gras weliswaar verdragen, maar een te droge standplaats kan de bloei verhinderen.

Als u uw tuin in de herfst voor de winter klaarmaakt, moet het pampasgras blijven staan, het is midden in zijn volle bloeiperiode. Als de pluimen langzaam beginnen te verwelken, is het raadzaam het gras losjes tot een bundel samen te binden, het siergras wordt op deze manier tegen teveel vocht in het hart van de plant beschermd. Het gras kan bovendien met bladeren, stro of dennentakken worden beschermd. Snoeien tot op 10-15 cm kan dan in het vroege voorjaar, vanaf eind februari volgen.

Passend daarbij...

Pampasgras Collectie
Pampasgras Collectie2 planten
€ 19,50
Roze Pampasgras
Roze Pampasgras1 plant
€ 10,60
omhoog