Terug

Monnikskap (Aconitum)

De monnikskap behoort tot de attractiefste vaste planten in uw tuin. Maar opgelet: de monnikskap behoort ook tot de giftigste planten in onze breedtegraden. Bij het werken in de tuin is daarom oplettendheid geboden en wordt aangeraden handschoenen te dragen. Wie kleine kinderen heeft doet er goed aan deze plant niet aan te planten. Al bij contact met de huid kunnen ontstekingen en vergiftingsverschijnselen optreden. Voor uw tuinvormgeving is de monnikskap echter een prachtige verrijking.  

 

Verzorging & standplaats

De monnikskap geeft de voorkeur aan een leembodem, die vooral zeer vochtig, los en voedingsrijk moet zijn (belangrijk bij het onderhoud). De combinatie van een losse en vochtige bodem is zeer belangrijk omdat er door stuwvocht gemakkelijk wortelrot kan ontstaan. De monnikskap houdt van een lichte maar vooral halfschaduwrijke standplaats.

De plant heeft altijd voldoende meststof en water nodig. De monnikskap kan het beste op een plek in het midden van het tuinperk staan, zo kan huidcontact worden vermeden.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee