Terug

Mammoetblad „Gunnera“ (Gunnera maniculata)

Standplaats / Gebruik

Om deze ongewone groeiopbrengst te kunnen bereiken, moet er aan 3 voorwaarden worden voldaan.: zon, water en voeding. Een zonnige en warme plaats is ideaal en regelmatig gieten  belangrijk. Mogelijke plaatsen in de tuin kunnen zijn: op het gras, aan het water of aan een huismuur. Het Mammoetblad werkt spectaculair in een pot of vaas op het terras of op een dakterras.

 

Verzorging

Het Mammoetblad is gematigd winterhard. In de oospronkelijke omgeving in het zuiden van Brasilië kan het tijdens de koude jaargetijden tot –10°C worden, maar zeker niet kouder. Daarom moet in de herfst de plant aan de grond met een dikke laag bladeren en dennentakken ingepakt worden. Deze natuurlijke isolatie verhindert het bevriezen van de wortels. In het voorjaar kan de winterbescherming weer worden verwijderd.  Planten in de pot moeten vorstvrij in een kelder of garage overwinteren. Dat kan ook met niet te veel licht gebeuren. De nieuwe uitloop in het voorjaar reageert ook op late nachtvorst. Daarom is het aan te raden de plant bij late nachtvorst te beschermen. Bijvoorbeeld met een doek afdekken.

 

Water

Het Mammoetblad heeft veel water nodig. Met de enorme grote bladeren is op warme dagen de verdampin groot en geldt: liever te veel water dan te weinig.

 

Voeding

De buitengewone groeikracht kan met compost en/of  mest sterk beïnvloed worden. Mesten is van april tot juni zeer belangrijk. In het voorjaar en in de herfst is bemesten aan te raden.

omhoog
Trusted Shops Guarantee