Terug

Lavendel Phenomenal correct planten, verzorgen en snoeien

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de lavendel Phenomenal correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en geef de planten voldoende water. Verwijder de zwarte plastic pot voor het planten.

De lavendel Phenomenal (Lavandula) is fenomenaal met zijn zeer grote paarse bloemen. Van de vroege zomer tot de herfst kunt u genieten van de weelderige bloei. Plant Phenomenal in de volle zon in normale of zanderige grond. Ideaal voor in de tuin, border, als solitair, of in een gemengde bak.

Elke goed doorlatende tuingrond is geschikt als grond. Grind kan worden verwerkt om de bodem te verbeteren. Gelieve niet te planten in zware, leemachtige grond!

Geurende lavendelstruiken vinden veel geschikte standplaatsen in de tuin. Hun overvloed aan bloemen siert kleurrijke vaste plantenbedden. Lavendel houdt bijvoorbeeld ook luizen weg bij rozen. De combinatie van rozen en lavendel is een klassieker in tuinontwerp.

Lavendelplanten kunnen ook in grotere potten geplant worden. Het is alleen belangrijk dat de pot in de winter niet doorvriest. Daarom moet bij langdurige vorst winterbescherming van vlies of dennentakken worden aangebracht. Lavendel Phenomenal is winterhard in het tuinperk!

 

Hoe wordt de Lavendel Phenomenal correct verzorgd?

De nieuwe soort lavendel Phenomenal heeft een compacte groeiwijze van 70 cm hoog en 70 cm breed. De takken zijn sterk en robuust, evenals het wortelstelsel. Hierdoor valt de plant niet "uit elkaar", ook niet als hij in volle bloei staat. Dat is het grote pluspunt van deze nieuwe soort! Daarnaast heeft Phenomenal een gelijkmatige groei en bloei. Hij ziet er altijd goed uit en produceert geweldige planten.

De lavendel houdt van zijn standplaats, de verzorging is gering. Water geven is zelfs op warme dagen nauwelijks nodig, omdat de wortels diep in de aarde doordringen. De potcultuur van lavendel vereist daarentegen regelmatig water. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de waterafvoer gegarandeerd is en dat er geen stuwvocht in het wortelgebied ontstaat. Lavendel is erg allergisch voor natte voeten.

Lavendel bemesten is niet nodig. De bloemen ruiken heerlijk, zelfs gedroogd!

 

Hoe wordt de lavendel Phenomenal correct gesnoeid?

Een snoei elke zomer na de eerste bloei biedt een tweede bloei in hetzelfde jaar! Door in de nazomer te snoeien (liefst niet later!), worden de struiken in de onderste en binnenste delen niet kaal en blijft de plant jarenlang mooi! Jaarlijks worden de lavendelscheuten in het oude hout teruggesnoeid tot 2,5 cm in de loop van de bloemenoogst in de zomer of bloemscheuten in het voorjaar op het hout van dit jaar. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de groene scheutuiteinden zichtbaar zijn onder de snede.

Trusted Shops Guarantee