Terug

Kokardenbloem (Gaillardia Grandiflora)

In totaal 30 een, twee- en meerjarige soorten zijn afkomstig uit de prairie en open graslandschappen van Noord- en Zuid-Amerika. De soorten van de Gaillardia grandiflora hebben bijzonder grote bloemen in vele stralende kleuren. Bijvoorbeeld de “Burgunder” met een dieprode kleur of “Kobold” die rood is met gele bloembladpuntjes. Van juli tot aan de eerste vorst is deze kokardebloem een duurzame bloeier.

 

Groei

De Kokardebloem groeit bossig en bereikt afhankelijk van de soort een hoogte tussen 30 en 70 cm. Ze vormt direct boven de grond een bladrozet waaruit de bloemstelen groeien.

 

Standplaats

De kokardebloem gedijt het beste op een zonnige plaats met een voedingsrijke en goed doorlaatbare bodem. Op een zware leembodem leeft de plant niet zo lang.

Lage soorten komen in het tuinperk en in rotstuinen het beste tot hun recht. Hogere soorten zoals de rood-gele “Fackelschein” en de oranje “Tokajer” zijn uitstekend geschikt om als snijbloemen in de vaas te zetten. Deze zijn ongeveer 10 tot 14 dagen houdbaar.

 

Verzorging

Het regelmatige verwijderen van de uitgebloeide bloemen bevordert het opnieuw ontstaan van bloemknoppen. In september dient u de vaste plant net boven de grond af te knippen, zodat de plant in het voorjaar opnieuw kan uitlopen. Dit verhoogt duidelijk de levensduur van de planten.

 

Vermeerdering

Kokardenbloemen worden in de periode van maart tot mei door deling of door zaad vermenigvuldigd.

 

TIP

De Kokardenbloem is een uitstekende bron voor bijen en hommels. Deze worden magisch aangetrokken door deze bloemen.

omhoog
Trusted Shops Guarantee