Terug

Isotoma Blue Foot® correct planten en verzorgen

Inhoud

 

Hoe wordt de Isotoma Blue Foot® correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en dompel de planten even. Voor het planten moet de zwarte kuntstofpot verwijderd worden.

Plant de isotoma in de voorbereide plantgaten, die een breedte en diepte van ca. 30 cm moeten hebben!. Belangrijk: vul de plantgaten met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware tuinbodem is het aan te bevelen kiezelsteentjes of zand erdoorheen te mengen, zodat de bodem doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortels vormen en groeien. Bovendien wordt hiermee ophopend vocht vermeden. Na het planten wordt goed gegoten.

Pas de hoeveelheid water aan de groei en de weersomstandigheden aan. In maart/april heeft de plant over het algemeen minder water nodig. Vanaf mei, als het warmer wordt, meer.

De Isotoma fluviatilis moet op een zonnige standplaats in een doorlatende of minstens in een normale bodem geplant worden. De afstand tussen de isotoma planten en andere planten in uw tuin moet bij het planten ca. 20-30 cm bedragen.

Hoe wordt de Isotoma Blue Foot® verzorgd?

Bij het onderhoud van de isotoma is het belangrijk om de plantruimte na het planten vrij van onkruid te houden. De goed groeiende duurzame bloeier is winterhard en heeft geen winterbescherming nodig. De vaste plant wordt in de winter bruin. In de lente, vanaf maart/april, zodra de vorstperiode achter ons ligt, wordt met een hark het verdroogde blad voorzichtig weggeharkt. De nieuwe, jonge uitlopers komen bij warmere temperaturen en het groene tapijt ontstaat dan weer.

 

Welk nut heeft de Isotoma Blue Foot®?

Isotoma Blue Foot® is ein prima bodembedekker. Al snel vormt de vaste plant een dicht en bloeiend tapijt. De kruipende tapijtvormende plant houdt van een frisse, voedingsrijke bodem in de volle zon of in de halfschaduw. Over de plant kan worden gelopen, maar het is niet aan te bevelen deze als loopweg te gebruiken. De isotoma is in een rotstuin, als borderplant en langs paden een optisch highlight en kan ook als vervanging voor een gazon worden gebruikt. De uit Nieuw-Zeeland afkomstige isotoma, ook wel blauwsterretje genoemd, groeit als dicht tapijt en siert zich tijdens de bloeiperiode van juni tot augustus met bekoorlijke kleine bloemetjes, die aan kleine steeltjes boven het blad zitten. 

 

De groeifases van de Isotoma

                                                 

            Na het planten                                                                   In de zomer                                                                Na het planten

                                              

               na de winter                                                        aan het einde van het voorjaar in                                               na de winter

                                                                                             het daaropvolgende jaar

omhoog
Trusted Shops Guarantee