Terug

Herfstanemoon

De Herfstanemoon bloeit als andere bloemen in uw tuin reeds uitgebloeid zijn. Hierdoor is zij een geliefde tuinplant. Ze bloeit van augustus tot oktober. De weinig eisen stellende anemoon zet bont gekleurde accenten in uw tuin en kan perfect met andere vaste planten, heesters en grassen worden gecombineerd.

Standplaats en verzorging:

herfstanemonen zijn lang houdbaar en eenvoudig in het onderhoud. Ze wensen een losse bodem die humus- en voedingsrijk is. Ze houden van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. In de zon is de anemoon nog bloeikrachtiger. Belangrijk is in dit geval dat de bodem gelijkmatig vochtig is en ook in hete zomers niet zo snel uitdroogt. De winterharde vaste plant is ongevoelig voor slakken.

Veel verzorging heeft de herfstanemoon niet nodig. Alleen in koude gebieden is na de bloeiperiode een winterbescherming van herfstbladeren of dennentakken aan te bevelen.

Snoeien:

herfstanemonen zijn uitstekend geschikt als snijbloemen in de vaas. Het is belangrijk de stengels pas af te knippen als de bovenste knop is geopend en er zijknoppen aan de stengel zitten. Als de stengels te vroeg worden afgeknipt, gaan de knoppen niet open. Zet de stengels direct in het water en wissel het water vaak, dan blijven de bloemen langer mooi. Tijdens de bloeiperiode in de late zomer is het belangrijk uitgebloeide bloemen direct te verwijderen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee