Terug

Gouddruppel / Chiastophyllum correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de gouddruppel / Chiastophyllum correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en plant ze in de voorbereide plantgaten. Houd een plantafstand van ca. 30 cm aan. Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Druk de grond licht aan en geef de planten grondig water.

Plant de winterharde, meerjarige vaste planten op een plaats in de halfschaduw.

 

Hoe wordt de gouddruppel / Chiastophyllum verzorgd?

De groenblijvende, winterharde gouddruppel is een zeer onderhoudsvriendelijke en niet veeleisende vaste plant. De plant houdt van een halfschaduw tot schaduwrijke standplaats en een doorlatende, losse, humusrijke en soms steenachtige grond. Tijdens langere droge periodes is extra water geven van de plant aan te raden. Geef minder vaak water, maar geef grondig water. Hierdoor worden de wortels gestimuleerd om in diepere bodemlagen door te dringen en beter om te gaan met droge periodes.

Na de bloei wordt het verwijderen van de bloeiwijzen aanbevolen. De vaste plant heeft geen snoei nodig, omdat de nieuwe groei in het voorjaar de oude bladeren bedekt, die afsterven en waardevolle humus vormen voor de plant.

Het eerste jaar moet u bemesten met een langwerkende meststof. Daarna hoeft de bemesting nog maar eens in de twee tot drie jaar te gebeuren.

 

Hoe wordt de gouddruppel / Chiastophyllum gebruikt?

Met zijn dikke, vlezige bladeren vormt de gouddruppel een dicht tapijt als groenblijvende bodembedekker, dat tijdens de bloei bedekt is met overhangende goudgele trossen. De sierlijke bloemen worden graag bezocht door nuttige insecten en zijn een opvallende blikvanger op de voorgrond van perken, of in rotstuinen, onder bomen en in plantenbakken. Zelfs in stenen voegen vermenigvuldigt de gouddruppel zich vanzelf. De robuuste planten trotseren ijzige wind en sneeuw en versieren schaduwrijke plekken in de tuin met hun sappige bladeren.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee